Zondag 20 april 2018
Meest effectieve sport en fitness tests
 
Jacky Anderson van, Sport Fitness Advisor, heeft een zeer gedetailleerde handleiding geschreven over de meest effectieve sport en fitnesstesten. Op deze handleiding die uit meerdere pagina’s bestaat en bovendien zeer actueel en uitgebreid is staan boordevol praktische tips en adviezen. Interesse? lees de handleiding door op onderstaande banner te klikken.
 
Afbeelding invoegen
 
 
Bron: Sportgericht nr. 3 2015. Auteur: Renée de Vries
Welke testen meten het beste
Prestatievermogen en belastbaarheid tijdens de groeispurt van jeugdvoetballers

Tijdens de groeispurt hebben jonge voetballers niet alleen kans op blessures, ook hun prestatievermogen wordt er door beïnvloed. In dit artikel wordt deze invloed beschreven en wordt besproken hoe het prestatievermogen het beste in kaart kan worden gebracht.

Lees artikel

YouTube
De Loughborough Soccer Passing Test (LSTP)Bron: inspanningloont.nl 2013
De Agility T-Test

De Agility T-test wordt gebruikt om sporters te monitoren op hun capaciteit om op snelheid van richting te veranderen. De Agility T-test is uitermate geschikt voor sporten als voetbal, tennis, rugby, hockey en basketbal, maar in principe bij elke sport waarbij een atleet op snelheid moet kunnen draaien.


Lees het hele artikel

Bron: fctwente.nl 2015
Voorbereiding start met inspanningstesten

Hoe en welke inspanningstesten worden gebruikt bij een Eredivisieteam in de voorbereiding.lees het artikel:; de voorbereiding in 2015 van FC Twente. Lees het artikel