De DFB 3600 Meter Cooper Running Test
De DFB 3600m Cooper Runnig Test is in 1995 in Duitsland ontstaan uit een jaarlijks terugkerende duurloop tegen discriminatie, doping en drugs in de sport. Het is een zeer simpele test waar 3600 meter moet worden (hard)gelopen. In Duitsland wordt hij veel gebruikt in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Let op!: het is geen wetenschappelijk onderbouwde test.


Test van Lian
Via de test van Lian kan op een zeer snelle en gemakkelijke manier gewoon thuis de conditie bepaald worden,
Uitvoering:
  • Bepaal je rusthartslag
  • Gedurende één minuut loop je (knieën hoog heffen, tot op heuphoogte) met een ritme van twee keer per seconde heen weer (rechts-links).
  • Ga na afloop na hoe snel je hartslag weer in de rusthartslag is teruggekeerd, door regelmatig 15 seconden je hartslag te meten.

   

10 x 5 meter sprinttest
Deze test geeft informatie over het acceleratievermogen en het anaëroob lactisch uithoudingsvermogen.
Uitvoering:
Neem met beide voeten plaats achter de startlijn. Op commando zo snel mogelijk vertrekken, binnen 5 meter weer afremmen, tenminste met 1 voet achter de vijf meterlijn, draaien en weer terug sprinten. Dit 5 keer herhalen. Wordt er niet of te vroeg gekeerd, dan dient er per keer 0,1 strafseconde bij de eindtijd te worden geteld. 
NormtabellenDribbeltest
Techniek is een belangrijk element in het voetbal. Dribbelen is een onderdeel hiervan en de dribbelvaardigheid kan geëvalueerd worden m.b.v. de DRIBBEL test.