Afbeelding invoegen

Innovatie homepage Donderdag 31 mei 2018
Beste ballenpomp ter wereld
 

Meer info: https://www.torrx.com
 
Donderdag 03 mei 2018
Innovatie: Trainen met de Powapass

Hij is er al even maar toch nog even aandacht voor de Powapass-machine. Powasports Pty Ltd heeft voetbaltrainingsmachine ontwikkeld voor voetbalclubs, junior en senior spelers. In Duitsland wordt de machine al regelmatig gebruikt in de jeugdopleidingen. Zoals je op de video kunt bekijken is het wel een fantastische innovatie die op elk niveau bruikbaar is, al kost het de club wel wat, een machine kost rond de 1500 €
 

 http://powasports.com - https://www.joner1on1footballtraining.com/product-page/powapass-tt10

02 mei 2018 Bron: Sportnext.be
SkiSports moet Rode Duivels aan wereldtitel helpen
 
De Belgische voetbalbond roept de hulp in van een Nederlands bedrijf op weg naar en tijdens het WK voetbal in Rusland.Data-Analyse bedrijf SciSports moet de rode duivels aan de wereldtitel helpen.
De KBVB gaat gebruik maken van de expertise en know how van SciSport in de voorbewreiding op en tijdens het WK 2018 in rusland. Zo zal SciSport onder andere de tegenstanders van het Belgische nationale elftal gaan analyseren. Maar de data wordt ook gebruikt om het eigen team onder de loep te leggen.
 
Afbeelding invoegen

16 maart 2018 Bron: SciSports
 Een kijkje in de toekomst met BallJames
BallJames is het eerste systeem ter wereld dat de beweging van alle spelers, de bal en de scheidsrechter in 3D bijhoudt. Het systeem is volledig automoom, dus geen menselijke annotatie in het stadion. Het BallJames-systeem maakt gebruik van meerdere hoge resolutie camara's met geavanceerde deep learning en computer vision-technologie wat betekent dat er geen sensoren nodig zijn op de spelers of op de bal. Het systeem produceert resultaten in realtime, zodat een coach zijn tactische visie direct op en naast het veld kan beoordelen
Lees hier het hele artikel

 
 28 september 2017 Bron: bundesliga.com
Jurgen Nagelsmann revolutioneert training met Video-Wall

De Bundesliga is vaak een stap vooruit als het gaat om baanbrekende trainingsactiviteiten. De beroemde Footbonaut van Borussia Dortmunt is nu vergezeld door Videowall van Hoffenheim als een van de nieuwste revolutionaire tools van de competitie.

BVB was de eerste Bundesliga-club die het Footbonaut trainingscentrum introduceerde , een vierkantvormige arena waar ballen op snelheid aan de spelers worden geslagen, waardoor ze in een korte ruimte worden bestuurd en teruggaan naar een doelgebied. Hoffenheim is de enige andere Bundesliga-club die de Footbonaut gebruikt.

Nu heeft de Sinsheim-club ook een eigen trainingstechnologie: de Videowall.

 Afbeelding invoegenLees hier verder
 

 Zie hier de Footbonaut en de Helix van Hoffenheim, twee apparaten waarmee spelers hun reactiesnelheid kunnen versnellen.

05 november 2018
Trainen met SmartGoals
SmartGoals is een interactief trainingssysteem dat normale doelen omzet in gloeiende doelen. Wanneer een speler door een SmartGoal schiet, springt het licht van dat doel naar een andere willekeurige SmartGoal die het nieuwe doelwit van de speler is. Dit creëert dynamische en onverwachte situaties die vergelijkbaar zijn met echte voetbalsituaties!

Wat moet ik doen met SmartGoals, wat zijn de voordelen en wie zijn SmartGoals?

Een kleine compilatie van de "SmartGoals Challenge" van afgelopen vrijdag tijdens de pauze van de wedstrijd FC Eindhoven - Jung AFC Ajax! Met de U12 van Unitas Eindhoven! Geweldig werk jongens!


 
Bron: innosport.nl Gepubliceerd 11 juni 2013
Innovatieve software: Welke voetbaltactiek zorgt voor de winst?

Met nieuw ontwikkelde software kunnen voetbalcoaches analyseren hoe succesvol hun speltactiek is. Het programma werkt op basis van positiedata van spelers die via videobeelden of een lokaal meetsysteem zijn verzameld. De revolutionaire sportinnovatie is het resultaat van het project ‘Geavanceerde wedstrijdanalyse voetbal’ dat door InnoSportNL werd geïnitieerd. De software die nog nergens ter wereld bestaat, maakt voetbaltactiek meetbaar en controleerbaar, zegt projectleider Koen Lemmink van Rijksuniversiteit Groningen. "Dit is de toekomst van het voetbal.” Het analyseren van wedstrijden met behulp van software is niet nieuw in de internationale voetbalwereld.
Via videobeelden of een lokaal meetsysteem, worden nauwkeurig en meerdere malen per seconde positiedata van spelers verzameld. De software geeft vervolgens inzicht in fysieke prestaties zoals het aantal kilometers dat een speler in een wedstrijd heeft afgelegd....


Lees hier het hele artikel        
 
06-2013 Bron: Sportnext.be
De noodzaak van innovatie en vernieuwing in de sport
 
40% van de Vlaamse sportende jongeren speelt voetbal, tennis staat op nummer twee van populairste actieve vrijetijdsbestedingen. Het is echter niet de categorie van sportende jongeren, maar deze van de niet-sportende jongeren die moet gemotiveerd en aangesproken worden. Deze categorie is bekend met de populaire, traditionele sporten zoals voetbal, tennis, basket… Een groot deel van deze niet-sportievelingen heeft deze sporten zelf al uitgeprobeerd, maar is toch afgehaakt. Om deze jongeren terug te motiveren om sportief actief te zijn is het nutteloos om deze traditionele sporten te promoten. Iedere jongere binnen deze niet-sportende categorie kent deze sporten en heeft een welbepaalde reden om deze niet te beoefenen
Afbeelding invoegen

Lees hier het hele artikel
 
 
Afbeelding invoegen