Afbeelding invoegen

New Cell
Keepers Homepage
 
Woensdag 02 mei 2018
Jan Oblak, is door aan het groeien tot de beste doelman ter wereld
 
In juli 2014 tekende de nu 25 jarige Sloveense keeper een contract bij Atletico Madrid en en nam de doelman de tijd om zich goed te vestigen in Madrid. In het begin waren er geruchten dat de coaches weinig heil zagen in de net overgenomen keeper van Benfica.

De Sloveen had ook net een blessure opgelopen en moest in het begin de tweede viool spelen omdat de voorkeur gegeven was aan Miguel Angel Moya. Zijn debuut eindigde met een wanprestatie in een 3-2 Champions League-nederlaag tegen Olympiacos.

Maar sindsdien heeft Oblak zich ontwikkeld tot een uitzonderlijke doelman en Simeone gelooft dat hij een van 's werelds meest effectieve stoppers is.


 
Dinsdag 27 februari 2018
Keeperstraining: negen (betere) video's op een rijtje

Afbeelding invoegen
 
Dinsdag 13 febrari 2018 (Bron: nrc.nl Tom van Huisen 20 juni 2017)
John Achterberg Maakt zich zorgen over het niveau van de Nederlandse keepers

 John Achterberg trad in 2009 in dienst van Liverpool FC en is sinds 2011 keeperstrainer van het eerste elftal van de reds. John Achterberg maakt zich zorgen over de toekomst van de Nederlandse keepers "Er wordt te veel in termen als meevoetballen gedacht, dat is belangrijk hoor het is van de dingen die een keeper goed moet kunnen, maar volgens mij is het toch het allerbelangrijkste dat een doelman ballen tegenhoudt".
 
Volgens Achterberg loopt Nederland ver achter op het gebied van krachttraining. Ook zal er in de toekomst met hogere intensiteit moeten worden getraind. In Nederland wordt in een veel lager tempo getraind dan in Engeland.
 
 
https://www.trainershoekske.nl/files/j-c-b.jpg

29 januari 2018 Bron: https://www.proximus11.be
Ook doelmannen kunnen scoren
Spitsen moeten scoren, middenvelders moeten zowel kansen aanbieden als de verdediging helpen, verdedigers hebben de taak aanvallers af te soppen en een doelman moet goals voorkomen. Tot zover de korte samenvatting per positie. Maar sommige doelmannen durven al wel eens in de rol van spits te kruipen en te scoren.
 
 Afbeelding invoegen
 
Bron:whatahowler.com 18-01-17.Geplaatsts TH: 24-01-18
Keeperstraining of een aflevering van Jackass?
 
De keeperstrainer van de Argentijnse 4e divisie club Dock Sud heeft een aparte trainingsmethode ontwikkelt voor hun keepers. In een gedeelde video van de club worden de keepers getoond die duiken naar een bal die over een brandend hek wordt gegooid, worden de keepers ondersteboven opgehangen aan een broekriem en springen de doelmannen van een kinderfiets om de ballen te redden. Mochten er verenigingen zijn die van hun keeper(s) af willen, dan is dit een uitstekende training om te geven
 
 
 
bron: az.nl geplaatst november 2017
Keepersopleiding AZ

Bekijk de informatie over de keepersopleiding bij AZBron youtube geplaatst oktober2017
Atletico Madrid Féminas

Hieronder is een sessie van de training  Atletico Madrid Féminas . De keeper moet weten dat elke situatie kan voorkomen tijdens een wedstrijd. scherpzinnig complexiteit - besluitvorming, met belangrijke coördinerende eisen, je dwingt de doelman om in te grijpen in onvoorspelbare situaties, het veranderen van snelheden, trajecten etc.


Bronyoutube / fcfulham
Keeperstraining: De eerste stappen!

Twaalf video's in drie stappen. FC Fulham toont een twaalftal video's waar met name wordt ingegaan op de de eerste stappen van het trainen van keepers. Zo komen in drie stappen (bijna) alle thema's aan bod. Bekijk de video's door op onderstaande banner te klikken.


Bron: https://decorrespondent.nl/home (Michiel de Hoog, Sander IJtsma 29-05-2014)
De beste keeper houdt de meeste ballen tegen, is dat logisch?


Ballen tegen houden is de primaire taak van de keeper en geldt als selectiecriterium voor de trainer, zo ook bij het Nederlands elftal. Van gaal legde (voor het WK-2014) uit waarom Kenneth Vermeer niet was geselecteerd. Van Gaal: ,, Het gaat tenslotte wel om ballen tegen houden, dat is de hoofdzaak. Daarin is hij vergeleken met de andere twee keepers op dit trainingskamp, en was hij niet de sterkste,
Maar klopt van Gaals aanname dat ballen tegenhouden de belangrijkste taak van keepers is? En is het wel zo verstandig ze daarop te beoordelen? Correspondent Michiel de Hoog schreef i.s.m. zijn vaste coauteur Sander IJtsma een zeer interessant stuk (voorzien van dataonderzoek) wat u zeker niet mag missen! Beide heren komen tot de conclusie dat van Gaal net zo goed geblinddoekt een dartpijl had kunnen gooien op een lijst van eredivisiekeepers om zijn keeper aan te wijzen 

Lees het artikel

Trainershoekske juli 2016
Wie wil er keepen? Laat het de kleintjes zelf ontdekken?

Wie wil er keepen? Bij onze jongste pupillen wordt deze vraag bijna op elke training en voor iedere wedstrijd gevraagd. Keepen is bij het voetbal vaak een ondergesneeuwd kindje, er wordt zeker in de beginjaren van een pupil maar zeer weinig aandacht aan besteed. De talloze beginnende pupillen die zich ieder jaar aanmelden bij de verenigingen worden helemaal niet geconfronteerd met het onderdeel keepen, maar is dat verstandig? Zeker in de beginfase van een voetbalopleiding zou elke pupil ook in aanraking moeten komen met het onderdeel keepen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eens in de paar weken op een training het onderdeel keepen voor alle pupillen op de agenda te plaatsen. De pupillen leren spelenderwijs hoe belangrijk de keeper voor het team is en kunnen de vraag van de trainer/leider "wie wil er keepen" al beter beantwoorden. En wie weet, misschien ontdek je al vroeg een top-talent!Bron YouTube geplaatst juli 2016
Atletico Madrid Féminas

Zoals algemeen bekend zijn, proprioceptie oefeningen een belangrijk onderdeel voor onze spelers om letsels te vermijden. Hieronder een specifieke training van Atletico Madrid Féminas . Let op het belang van dit werk voor de doelman, want zonder twijfel, worden de meeste letsels begeleid door grote onevenwichtigheden en verstoringen.


Bron: http://weblog.svenpoels.nl/#category0.4 di, april 26, 2016 12:19:02
Een keeper is altijd alleen

Vroeger had ik een boek met de titel "Een keeper is altijd alleen". Op de kaft zag je een keeper alleen. Ik heb het nooit gelezen maar de zin is me altijd bijgebleven. Ruim twee jaar geleden stond ik voor de krant langs de lijn bij een wedstrijd van VVV'03. Alleen observerend, met pen en papier in de aanslag. Tijdens het duel kwam me ten ore dat Nuldreej geen echte keeper op doel hadden staan, maar een speler. Ik besloot mijn stoute (voetbal)schoenen aan te trekken en ja hoor: een paar maanden later, tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen kon ik aansluiten bij de selectie. 
Nu 2 jaar later ben ik vaste keeper van het tweede elftal en heb nooit één moment spijt gehad van mijn herintreding. En dat na elf! voetballoze jaren. Toch is dat niet zo voor de hand liggend. Een keeper is vaak de schlemiel van het elftal. Het dikke jongetje van de groep, het buitenbeentje dat niet kan voetballen. Keepen is puin ruimen, andermans problemen oplossen. Kortom: een ondankbare taak. Althans zo wordt er door buitenstaanders dikwijls tegen aan gekeken. Je hoort het vaak: een spits mag negen kansen missen, maar er één

inschieten en daarmee tot held promoveren. Bij een keeper is dat precies andersom: hij kan een wereldpot keepen, maar één enkele fout kan hem fataal worden. Het is de harde ongeschreven voetbalwet. Je moet er mee om kunnen gaan.
Keepen waarom dan toch?
Het is het beste te vergelijken met het gevoel waar spitsen het allemaal voor doen: scoren en de shot endorfine die daarbij vrijkomt. Alleen ik ben geen spits, ik ben een keeper. In plaats van doelpunten maken, probeer ik doelpunten te voorkomen. Een bal uit de kruising halen geeft voor mij dezelfde kick als er een inschieten.Het is een ultieme aanval uit verdedigingspositie, een soort omgekeerde psychologie. Alles of niets en dat in een split second. Het verschil tussen falen en succesvol zijn is vaak slechts minimaal en soms afhankelijk van een beetje (on)geluk. Eigenlijk zo als alles in het leven. Albert Camus ((1913-1960), schrijver, filosoof én keeper zei ooit eens: "All that i know about morality and obligations i owe to football"
Je moet doen wat je leuk vindt en je hart volgen. Ook dat is een belangrijke levensles. Voor mij betekent dat, dat ik een aantal keer per week, weer of geen weer, op de berg van het pittoreske clubje op D'n Berg te vinden ben. Heerlijk in de modder rollend, het dagelijks leven even latend voor wat het is. Vaak alleen, maar dat is een cruciaal onderdeel van een team. Het is een gevoel dat alle keepers met elkaar verbindt.
Geplaatst door Sven Poels di, april 26, 2016 12:19:02 weblog.svenpoels.nl

 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen