Vrouwen verdienen dezelfde voetbalopleiding als mannen
 
 


links


Zaterdag 07 april 2018: Bron: www.ed.nl
Pioniers vrouwenvoetbal maken zich grote zorgen

José van Hoof en Cissie Maas - allebei uit Helmond, allebei 65 - hebben zich verdienstelijk  gemaakt voor het vrouwenvoetbal in ons land. Ze gelden als pioniers. Van Hoof een meer als verdienstelijk oud international; van 1971 tot 1986 maakte ‘de vrouwelijke Johan Cruijff’ deel uit van het Nederlands elftal. Op clubniveau werd ze driemaal landskampioen met Braakhuizen (1977, 1980, 1981). Maas schopte het wat minder ver. Zij bleef steken op één duel voor de B-selectie van Oranje maar speelde wel jarenlang in het sterke Brabants elftal.

Afbeelding invoegen
Van Hoof en Maas maakten alle ontwikkelingen van dichtbij mee: dat clubs startten met meisjesvoetbal, combinatieteams van jongens en meisjes, én het feit dat clubs en de KNVB maar niet echt doorpakten ''Wij vragen ons vaak af" 'Wat zijn jullie in hemelsnaam aan het doen?'

Lees hier het hele artikel
 
Vrijdag 09 maart 2018
Lieke Martens met meeste stemmen gekozen in wereldteam 2017
 
FIFPro presenteerde gisteren het vrouwenwereldteam van 2017, wat geselecteerd wordt door vrouwelijke topspeelsters. Lieke Martens kreeg de meeste stemmen van haar collega's. "Het is een grote eer", vertelde Lieke Martens aan FIFPro. "Ik ben een beetje verbaasd dat ik de meeste stemmen van alle spelers heb gekregen. Ik vind het leuk, maar ik weet dat er zoveel zeer goede spelers zijn zoals Pernille Harder, Eugenie le Sommer, Ada Hegerberg en vele anderen. Ik speelde een belangrijke rol in het succes van de nationale ploeg en nu weten mensen dat ik heel goed kan voetballen" Afbeelding invoegen

Zie hier onze videolijst met de elf beste speelsters van 2017
 
Zondag 25 februari 2018
Australische voetbalbond wil meer vrouwelijke coaches
Een Cursus alleen voor vrouwen
 
De Football Federation SA (FFSA) van Zuid Australië probeert via een speciaal programma meer vrouwen aan te trekken om de eerste exclusieve C-licentiecursus voor vrouwen te volgen. Om de sterke recente groei in vrouwensport te evenaren, moeten er meer vrouwelijke coaches komen, vindt de bond.
 
John Mundy van de SA(FFSA): "De Matildas hebben de laatste tijd uitstekend werk verricht, zeker op lokaal niveau, maar naarmate de sport groeit,eten we ook de vrouwelijke coaches een basis bieden om mee te groeien. De teams smeken om vrouwelijke coaches”"Het programma maakt deel uit van een tweejarig project waarbij onze focus en prioriteit ligt bij vrouwelijke coaching," zegt Mundy.
Afbeelding invoegen

Lees hier verder

 30 januari 2018 Bron Vicesports.nl
 Vice Sports in gesprek met Sydney Leroux

 Sydney Leroux is voetbalinternational voor de Verenigde Staten, waarmee ze goud won op de Olympische spelen van 2012 en het WK van 2015 won. In deze sitdown vertelt ze over haar keuze om voor de VS te spelen, tatoeages,en waarom ze een hekel heeft aan kustgras.
 
Afbeelding invoegen

Zondag 28-01-2018 TH
Het coachen van Meiden/Vrouwen
Individuele benadering werkt (zeker in de beginfase!)
Afbeelding invoegen
Afgezien van de voor de hand liggende fysieke kenmerken, zijn er verschillen in mentaliteit en mentale benadering, waar een meidencoach rekening mee moet houden. Als je als coach veelal met jongens/mannen aan de slag bent geweest is het niet altijd noodzakelijk om je coaching stijl aan te passen maar je moet je natuurlijk wel kunnen verplaatsen van het ene naar het andere geslacht. En houd verder altijd in gedachte dat elke jongere anders is, ongeacht of het een meisje of een jongen is.
 
Bron: workshopvoetbalscouting.nl Geplaatst:25-01-18
De eerste workshop Voetbalscouting Meiden - Vrouwenvoetbal
 
Op donderdag 29 maart wordt in Zaltbommel de eerste workshop Voetbalscouting Meiden-Vrouwenvoetbal gehouden. Inbegrepen in deze workshop is de EK-Kwalificatiewedstrijd Nederland O17 vrouwen  - Belgie O17 vrouwen. Afbeelding invoegen
 Meer info
 
Vrouwenvoetbal, wij moeten dat niet...
Artkel door Thomas Toma

Eerder dit jaar schreef ik het betoog "Vrouwenvoetbal heeft de toekomst" , waarin ik de toekomst van het meisjes- en vrouwenvoetbal (in Nederland) rooskleurig beschreef: 'Het zal slechts een kwestie van tijd zijn dat vrouwenvoetbal de waardering krijgt die ze verdient.'  Dit bericht haalde ook de landelijke media via het item 'NRC Checkt' met de stelling: Vrouwenvoetbal kenmerkt zich door weinig spelbederf. Ondertussen zijn we al acht maanden verder, zijn de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen geworden in eigen land, zijn Lieke Martens en Sarina Wiegman gekroond tot beste van de wereld in hun categorie en hebben meerdere speelsters een Toptransfer gemaakt. Kunnen wij hiermee nou zeggen dat het vrouwenvoetbal (in Nederland) eindelijk - langzaam maar zeker - de waardering krijgt die het verdiend? Persoonlijk denk ik van wel, maar.....

Lees het hele artikel

Trainershoekske 20-09-2017
Jongens en meisjes zijn verschillend....ook in de vereniging
0
En gedragen zich dus ook verschillend. Zo ook op het voetbalveld. Wees als vereniging bewust van hoe de leden en het bestuur tegen meisjes in de voetbalwereld aankijken. Eens een goede blik in de spiegel werpen dus! Wij willen meisjes op dezelfde manier onderwijzen in de voetbalsport als ze dat gewend zijn bij de jongens. Omdat meisjes verschillen van jongens, slaat dit vaak niet aan. Er moet juist rekening gehouden worden met het feit dat meisjes op een andere manier voetballen dan jongens.

Meisjes zijn voetbaltechnisch vaak wat minder onderlegd dan jongens. Dit heeft met fysieke en emotionele verschillen te maken, maar kan ook worden toegeschreven aan de energie die de vereniging in de meisjesafdeling steekt. Vaak hechten verenigingen meer waarde aan voetbal op hoger niveau, waardoor het risico bestaat dat de meisjesteams een ondergeschoven positie krijgen.
 
Meisjes voetballen daarnaast ook op een andere manier dan jongens. Jongens zijn vaker agressief en zetten zich op het veld alleen in voor eigen glorie en voor het winnen. 
Meisjes vinden het plezier in de sport belangrijk. Ook de gezelligheid binnen het team en het gevoel tot een echt team te behoren speelt voor hen een grotere rol dan voor jongens. Zij maken minder vaak onderscheid tussen goede en slechte teamleden en zijn meestal echte ‘voetbalvriendinnen’. Deze groepsbinding komt de teamspirit en het samenspel zeker ten goede.

Dat meisjes verschillen van jongens heeft consequenties voor de begeleiding van de meisjes op het voetbalveld. In ieder geval moet worden voorkomen dat het meisjesvoetbal een ondergeschoven positie krijgt binnen de vereniging.
Ook de meisjes moeten door goede trainers begeleid worden. Zij hebben in veel gevallen zelfs méér aandacht nodig dan de jongens. Meisjes hechten namelijk veel waarde aan de persoonlijke relatie met de train(st)er/leid(st)er. Vaak bouwen ze een hechte band op en bespreken ze ook persoonlijke zaken met elkaar. De train(st)er/leid(st)er moeten daar op een pedagogisch verantwoorde manier mee om kunnen gaan.
Meer weten over de verschillen tussen jongens en meisjes bezoek onze pagina:

Bron: proximus11.be 17-08-2017
De 11 best betaalde voetbalsters


Het is een oud zeer. Vrouwen verdienen vaak minder voor hetzelfde werk en dat is in het voetbal niet anders, integendeel zelfs. De verschillen zijn enorm, zeker als je weet dat de best verdienende vrouw meer dan 100 (!) keer minder verdient dan de best betaalde man. Desalniettemin, zette proximus11 de elf best verdienende voetbalsters op een rijtje.

Lees hier

Bron: volkskrant.nl Gepubliceerd 07-08-2016 Door Pieter Hoste Smit
Ze deden het: Vrouwenelftal Europees kampioen!
Media overzicht: Kranten jubelen over voetbalvrouwenDe voorpagina's kleuren oranje na het ongeslagen kunststukje op het EK van het Nederlands vrouwenelftal. Ook internationaal is er waardering voor het spel van Oranje.

Lees hier
Beleef het EK opnieuw bij YouTube en lees Oranje Leeuwinnen Europees kampioen

Bron: .faqt.nl Geplaatst op 26 juli 2017 in Aktueel, Antropologie en sociologie,wetenschap
Vrouwelijke voetballers zijn harder

 


Een voetballer passeert een verdediger. Hij krijgt een tik… en blijft vervolgens 3 minuten liggen. Tenzij hij een zij is. Bij het EK voor vrouwen is het oponthoud door blessures opmerkelijk kort.

Vrouwelijke voetballers hervatten het spel veel sneller dan mannen na een onderbreking. Of het nou na een overtreding is, of na het vieren van een goal vrouwen verkwisten weinig tijd en gaan snel weer verder met het spelletje.

 

Mannen blijven vooral lang liggen als er een overtreding op ze is gemaakt. Dat ontdekten onderzoekers van de Technische Universität München (Duitsland) na het bestuderen van 56 verschillende voetbalwedstrijden. Uit het onderzoek blijkt ook dat een voetbalwedstrijd überhaupt vaak stil ligt: 38 procent van de tijd wordt er niet actief gespeeld.

Het kan voordelig zijn voor een team om ‘het tempo uit de wedstrijd te halen’, zoals commentatoren het noemen. In zulke wedstrijden kan tot 53 procent niet worden gespeeld. Vooral het betere team heeft daar last van.

Onderbrekingen door spelers duren het langst. Bij mannen duurt het juichen na een doelpunt gemiddeld bijna een minuut. Bij vrouwen is het gejuich na 30 seconden verstomd. Voor een wissel staat bij mannen 45 seconden gemiddeld, bij een vrouw 35. Bij vrouwen ligt het spel wel vaker stil, maar komt het veel sneller weer op gang. Terwijl vrouwen volgens ander onderzoek wel meer pijn voelen dan mannen.

Bron: sportamagazine.be Gepubliceerd: 19-07-2017 Door:Jeroen Dejonckere
Het Belgisch vrouwenvoetbal:
" Hoe lang nog brand het vlammetje van de Red Flames"

Een eigen documentaire reeks, live-verslag van alle EK-duels in primetime, duizenden volgers op social Media en bovenal de allereerste deelname aan een groot toernooi. Het Belgische vrouwenvoetbal zit na een decennialange tocht door de woestijn in de lift.
De andere kant van de medaille is echter minder fraai: De Nationale competitie is een stuurloos en zinkend schip. En wat met de Flames en het Belgische vrouwenvoetbal in zijn geheel na het EK?

Lees het hele artikelAfbeelding invoegen